De mooiste kalenders met jouw foto’s

Fotokalender.nl vergelijkt en beoordeelt Fotokalenders van verschillende aanbieders. Daarbij letten we op kwaliteit, prijs en mogelijkheden. Op ons weblog houden we je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Heb je zelf ook ervaringen met een aanbieder van fotokalenders die we bespreken, plaats dan je reactie bij de bespreking of  stuur ons een e-mail (ervaringen apenstaartje fotokalender.nl).

Geplaatst in Fotokalenders | Een reactie plaatsen

Fotokalender over fotokaarten

Beste mensen van fotokalender,
het jaar is bijna om en ik ben me aan het orienteren op een mooie fotokalender. Zo kwam ik op jullie site. Hebben jullie ook een advies waar het gaat om fotokaarten. Graag uw professionele advies voor een website want ik zie door de kerstbomen het bos niet meer!

Ja, wat moet je als Fotokalender met zo’n verzoek? Kalendermaker houd je bij leest dachten we in eerste instantie maar zo verschillend zijn kalenders en kaarten nou ook weer niet. Daarom, bij hoge uitzondering, ons advies voor een website waar je kaarten kan maken met je eigen foto.

Ga je een kerstkaart maken met je eigen foto, dan raden wij je Fotokaarten.nl aan. Kort door de bocht maar het resultaat van de ervaringen van onszelf, van vrienden en collega’s en een kleine test. We maakten kaarten bij de grootste 5  sites en daarbij scoorde bij Fotokaarten zowel de site (gebruiksvriendelijkheid, mogelijkheden), de kwaliteit van de afdruk en de prijs het beste. Dat de kaarten als snelste bezorgd werden leverde ze ook geen strafpunten op. Als er vraag naar is, zullen we de review plaatsen maar omdat we liever niet te veel woorden vuil maken aan kaarten, moet u het voorlopig doen met ons beknopte ooordeel

Geplaatst in Algemeen, Review | Een reactie plaatsen

Fotokalender review: pixum

pixum logoPixum is een grote Europese aanbieder van foto-drukwerk. Naast de foto-afdrukken, kun je er ook fotoboeken en fotokalenders bestellen. Fotokalender maakte om de website te proberen een fotokalender. Je leest het verslag hieronder.

De prijs, een vervelende verrassing
Op de homepage vind je in de navigatiebalk de verschillende keuzemogelijkheden. We kiezen voor kalenders. Pixum heeft veel verschillende modellen maar de keuze lijkt nog groter dan hij werkelijk is door de dubbele vermelding van sommige modellen.
We kiezen de wandkalender A4 voor € 14,99. 14,99 is een schappelijke prijs maar er volgt een vervelende verrassing. De prijs is exclusief verzendkosten en bewerkingskosten en vooral die laatste post vinden we storend. Wat ons betreft is het zoiets als de boekingskosten bij vliegtuigmaatschappijen: geldklopperij. De kalender van € 14,99 kost dus eigenlijk 14,99 + 2,99 + 0,99 = € 18,97 en dat is € 3, 97 (26,5%!) meer dan de prijs op de voorpagina.

pixum kalenderRuime keuze uit designs
In de eerste stap kies je het design van je kalender. Ook hier is er erg veel keus en op de onoverzichtelijke pagina is niet direct duidelijk wat de verschillen tussen alle kalender-designs zijn. De gekozen indeling helpt ook niet erg. Je kan kiezen tussen een wandkalender, een design-wandkalender en disney-wandkalenders met ieder met eigen prijs. De design kalenders zijn trouwens € 0,01 goedkoper dan de gewone kalenders en dat vinden we best wel sneu voor de designers. Voor de Disney kalender moet je 0,99 extra betalen.

Opmaken van je kalender
Het opmaakprogramma van pixum werkt goed en is duidelijk. Je kan hier ook nog kiezen voor een ander design. Met icoontjes word aangegeven of de gekozen foto groot genoeg is voor een goede afdruk. Voor een kalender op A4 heb je behoorlijk grote foto’s nodig, houd daar rekening mee.

We maken de kalender af en gaan naar de winkelwagen. Omdat we een maand vergeten zijn krijgen we -prima- een melding dat de kalender niet compleet is.

Help ik wil afrekenen!
De betaalpagina is naar ons idee te ingewikkeld. Er staan veel knopjes, icoontjes en opmerkingen op het scherm die misschien wel handig zijn maar vooral verwarren. Kopieren? Wissen? Wel of geen DPO? Dat de helpteksten slecht vertaalt zijn (uit het Duits?) helpt ook niet erg.

De bewerkingskosten heten nu opeens service en bewerking en dat klink nog vreemder, alsof je voor service zou moeten betalen.
Het invoerveld voor een tegoedbon is op zich wel logisch, maar het is jammer dat de code die op de homepage genoemd wordt, niet meer terug te vinden is. Terugbladeren lijkt niet verstandig maar hoe kom je nu nog aan die kortingscode?
Een aanbod voor 25 gratis fotoafdrukken klinkt aanlokkelijk maar ook hier haalt Pixum de truc met de prijs weer uit. 25 gratis afdrukken kosten 2,94 of zelfs 3,98 door bijkomende service en bewerkingskosten en verzendkosten. Voor dat laatste bedrag kan je 25 foto’s ook ergens anders laten afdrukken.
Ook onhandig: bij de betaalmogelijkheden is IDeal niet meer terug te vinden hoewel het logo wel onderaan de pagina staat. Je kan alleen betalen met een eenmalige machtiging of credit card.

Conclusie:
Het samenstellen van een mooie kalender kost bij Pixum niet veel moeite. Er is veel keus uit modellen en designs en de site werkt snel en duidelijk. Minder te spreken zijn we over de onduidelijke bijkomende kosten en de verwarrende betaalpagina. Dat Ideal lijkt te ontbreken als betaalmogelijkheid is echt een gemis.

Geplaatst in Fotokalenders, Online, Review | Een reactie plaatsen

Nieuw: een kalender

Vanaf vandaag hebben we een kalender. Zonder foto’s maar met alle speciale dagen die er dit jaar nog aankomen. Van de nacht van de Vleermuis (26 augustus) tot de Roodharigendag (4 september), van duurzame dinsdag (6 september) tot de Burendag (24 september), alles staat erop. Als we een dag vergeten zijn, laat het even weten, dan zetten we hem erbij.

Geplaatst in Nieuws | Een reactie plaatsen

Fotokalender review: online verjaardagskalender van Albelli

Albelli ken je misschien wel van de fotoboeken. Zeker nu, aan het einde van de zomervakantie, zie je ze geregeld adverteren. Wat je misschien niet weet is dat ze ook kalenders maken. Wil je een fotokalender maken, dan kan je kiezen tussen kalenders die je online kan maken en kalender waarvoor je het programma moet installeren. We kozen voor de online versie waardoor de keuze beperkt is tot een staande jaarkalender of een verjaardagskalender van 21 bij 28.
Bij de verjaardagskalender kan je kiezen uit 10 thema’s die gebruikt worden voor de achtergrond van de bladen van je kalender. In ieder thema zitten meerdere foto’s die in aansluiten bij het seizoen.

Een foto wordt automatisch beeldvullend geplaatst, de opties om de foto anders te plaatsen zit een beetje verborgen.

albelli menu

keuze uit 10 themas en -een beetje verborgen- de keuze voor 1 of meerdere foto's

Op de vervolgpagina’s kan je ook een indeling kiezen met een of meer foto’s (maximaal 4 per vel en 29 in totaal). Invoeren van namen is duidelijk. Per datum kan je de lettergrootte en kleur bepalen. Omdat je uit veel kleuren kan kiezen is het niet eenvoudig per vakje de zelfde kleur te selecteren. Goed opletten dus. Het is ook onduidelijk hoe de tekst op de achtergrond komt. Een keuze uit lettertypes zou ook welkom zijn want de Arial is een beetje saai.

albelli kalenderblad

kalenderblad met waarschuwing voor te kleine foto (uitroepteken) en invulvelden voor namen

Op de bestelpagina valt op dat Albelli erg veel van je wilt weten. Waarom we een telefoonnummer moeten invullen is ons niet helemaal duidelijk. De geadverteerde prijs van 14,95 blijkt ook exclusief verzendkosten te zijn. Persoonlijk vinden wij het plezieriger als er met de prijs inclusief verzendkosten wordt geadverteerd. Waarom ze het niet doen is ons niet helemaal duidelijk want ook met de 2,95 verzendkosten erbij is de kalender prima geprijsd. Vervelender dan de extra verzendkosten is het als je een vraag mocht hebben en bedenkt dat je de live chat (op zich natuurlijk een heel goede service) daarvoor wilt gebruiken. Doe het niet want je ontwerp wordt verwijderd. Je krijgt daar wel een waarschuwing voor maar elegant is het niet.

Samenvattend: De Albelli online verjaardag-fotokalender is gemakkelijk te maken. De site werkt eenvoudig maar de mogelijkheden zijn vrij beperkt. De prijs is redelijk.

Geplaatst in Fotokalenders, Online | 1 reactie